A SULIMOZIRÓL

Miért szeretjük a SuliMozit?

„Bármit is csinálsz majd, nagyon szeresd. Ahogy a vetítőfülkét szeretted kiskölyök korodban.”

Ez az idézet a mozinak szenvedélyesen szerelmet valló filmcsodából, a Cinema Paradisóból való – a megható gondolatot Alfredo, az egykori mozigépész szánja útravalóul a szülővárosát elhagyni készülő barátjának, Totónak, vagyis Salvatorénak, aki gyermekévei legszebb perceit a férfi mellett töltötte a helyi filmszínház gépházában.

Mi, akik a Budapest Film Zrt. iskolai programjában dolgozunk, csak egyetérthetünk Alfredóval. Szerencsések vagyunk, mert azt csinálhatjuk, amit igazán szeretni tudunk. S kevés dolgot tudunk annyira szeretni, mint a mozit. Ezt az érzést igazán nagyszerű átadni az artmozikba érkező diákcsoportoknak, akik hagyományos közegben értékes filmeket nézhetnek, aztán, ha úgy tartja kedvük, beszélgethetnek is velünk a látottakról.

Ebben az évadban több új rovatot is indítunk katalógusunkban, s a közel 400 filmet számláló kínálatunk kiemelt ajánlatainak leírásában a filmek részletesebb szinposzisa helyett sokkal inkább arra koncentrálunk, hogy kihangsúlyozzuk, miért érezzük úgy, hogy az adott alkotás ideális néznivaló a SuliMoziban.

Fiatalokról fiataloknak című rovatunkban leginkább felnövéstörténeteket, azaz úgynevezett coming-of-age filmeket találni – úgy gondoljuk, mind közül ez a legfontosabb válogatásunk. Talán nem kell hangsúlyoznunk, miért. Filmtörténeti rovatainkat (Kult, Magyar, Classic, Sci-fi) úgy állítottuk össze, hogy a lehetőségekhez képest átfogó képet adjanak a mozi elképesztően sokszínű fejlődéséről. Ezek a kollekciók a hozzájuk tartozó beszélgetésekkel akár tanfolyamszerűen is alkalmasak lehetnek arra, hogy a diákok felzárkózzanak filmtörténetből – különösen igaz ez a Sci-fi filmtörire, hiszen ebben az évadban ez a rendkívül népszerű műfaj kapott nagyobb hangsúlyt a számtalan zsáner közül. Külön szekcióba gyűjtöttük a kortárs magyar mozifilmeket, de természetesen a többi, már megszokott rovat (Fedezd fel a mozit!, Tabu, Dokumentumfilmek, Ünnepeink) is bővült újabb, remek címekkel. És a 2018/19-es tanévben is folytatjuk közönségtalálkozós sorozatunkat, a SuliMozi Extrát!

A SuliMozit nem egyedül csináljuk. Kollégáink a Budapest Film Zrt.-ben, az artmozik személyzete, üzemvezetők, gépészek, pénztárosok munkája, a forgalmazók nyitottsága kell ahhoz, hogy ez a program igazán sikeres lehessen. És találkozhassunk olyan gyerekekkel, akik annyira beleszeretnek a moziba, mint amennyire Toto a Cinema Paradisóban. S amennyire mi is szeretjük.

SuliMozizzunk együtt tovább!

Kovács Gellért Filmszerész és Tóth Hajna

Jelentkezés, időpontfoglalás

Válasszon filmet a katalógusból → írja meg nekünk, hogy hányan jönnének moziba és mikor (legalább két héttel a tervezett mozilátogatás előtt tegye ezt meg) → ha beszélgetést is szeretne kérni a film után, adjon hozzá 30 percet a filmidőhöz → keresünk megfelelő helyszínt és dátumot a vetítéshez → töltse ki az e-mailen kapott megrendelőt a foglalás véglegesítéséhez → szórakozzon jól a diákjaival együtt a moziban!

Ha értesítést szeretne kapni az ingyenes és kiemelt SuliMozi-programokról, kérje tőlünk e-mail címének felvételét a hírlevél-listánkra!

Helyszínek, mozitermek, férőhelyek

15 fő felett
• Kino Cafe mozi • 1137 Budapest, Szent István krt. 16.
A SuliMozi-vetítésnek a Kino Cafe moziban 15:30-ig kell befejeződnie.
Termek: nagyterem (90), kisterem (32)

• Tabán mozi • 1016 Budapest, Krisztina körút 87-89.
A SuliMozi-vetítésnek a Tabán moziban 13:30-ig kell befejeződnie.
Termek: Kubrick (76), Fellini (30)

50 fő felett
• Művész mozi • 1066 Budapest, Teréz körút 30.
A SuliMozi-vetítésnek a Művész moziban 12:30-ig kell befejeződnie.
Termek: Chaplin (172), Bunuel (110), Huszárik (52), Bódy (45), Tarkovszkij (42)

• Puskin mozi • 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.
A SuliMozi-vetítésnek a Puskin moziban 12:30-ig kell befejeződnie.
Termek: Metropolis (225), Amarcord (72), Körhinta (68)

• Toldi mozi • 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
A SuliMozi-vetítésnek a Toldi moziban 12:30-ig kell befejeződnie.
Termek: nagyterem (200), kisterem (60)

75 fő felett
• Corvin mozi • 1082 Budapest, Corvin köz 1.
A SuliMozi-vetítésnek a Corvin moziban 12:30-ig kell befejeződnie.
Termek: Korda (460), Kabos (295), Karády (252), Jávor (200), Latabár (122), Radványi (90)

Mozijegy:

SuliMozi vetítés: 800 Ft/fő
SuliMozi vetítés + Filmszerész beszélgetés: 900 Ft/fő

Kontakt

e-mail: suli@bpfilm.hu
telefon: +36 1 224-5614