Mozipedagógia

A Suli-Moziról

SULI-MOZI

Mire tanít a Suli-Mozi?

„Apám elhitte Chaplin bánatát” – Zorán korszakos jelentőségű dalának e sora csodálatosan összefoglalja, mit is jelentett a mozi a huszadik században: varázslatot, egyfajta tükröt, szélesvásznú ablakot, közösségben átélt katarzist. De mit képvisel a mozi a mai gyerekeknek? Annak a generációnak, akik egyre kisebb képkivágatokon keresztül, jobb esetben néznek, rosszabb esetben „fogyasztanak” különféle mozgóképeket? Mennyire tudja őket a mozi, mint kulturális szentély megérinteni? A Budapest Film Zrt. Suli-Mozi programja a 2015/16-os tanévben is ebben kíván segíteni az iskoláknak. Több mint 400 címet számláló kínálatunkhoz klasszikus magyar- és európai mozgóképekből; animációkból, dokumentum- és rövidfilmekből, a világ filmgyártásának legújabb, legértékesebb mozifilm-terméséből válogattunk. A vetítések különlegesen patinás hangulatú, legendás budapesti mozikban zajlanak – ám amellett, hogy a programmal fontos célunk hangsúlyozni, a mozgóképes élmény leghatásosabb helyszíne az új évezredben is a mozi, kiemelt feladatunknak érezzük, hogy a diákok ne maradjanak egyedül azzal az alkotással, amit megnéztek. Számos filmhez kínálunk segédanyagot, mellyel a tanárok munkáját igyekszünk megkönnyíteni, illetve, egyeztetés szerint rendelkezésre állnak szakembereink is, akik közvetlen stílusban beszélgetnek a gyerekekkel, megvitatják velük, segítenek nekik feldolgozni, értelmezni az adott alkotást. Azaz könnyedén, de nagyon is célravezetően elemzik velük a látottakat.
 Aktuális katalógusunkat, annak tematikus szerkezetét, bizonyos filmek kiemelését eleve könnyítésnek szánjuk. Ugyanakkor bátorítanánk a tanárokat, forduljanak hozzánk bizalommal, örömmel segítünk kiválasztani az adott témához leginkább illő, izgalmas és mély, vagy akár „csak” tartalmas kikapcsolódást nyújtó, tökéletes Suli-Mozit! Látogassák meg a www.sulimozi.hu oldalt, írjanak nekünk, vegyék fel a kapcsolatot kollégáinkkal ebben a tanévben is!

És hogy ne maradjanak le semmiről, kérjék feliratkozásukat hírlevelünkre a suli@bpfilm.hu címen!

Jelentkezés

Az esemény zavartalan lebonyolítása érdekében kérjük, hogy a kívánt időpont előtt legalább másfél héttel vegyék fel velünk a kapcsolatot! 9.00 és 15.00 óra között telefonon: (06-1) 224 56 14 vagy e-mailen: emese.erdos@bpfilm.hu. Ezt követően egy jelentkezési lapot küldünk, amelyet a foglalás véglegesítéséhez kitöltve kérünk visszajuttatni. Iskolai csoportoknak kedvezményes jegyárat biztosítunk, amely 600Ft/fő.

Helyszínek

15-90 főig: Kino Cafe mozi (hétköznap és hétvégén is, délelőtt és délután is)

20 fő felett: Tabán mozi

50 fő felett: Művész mozi, Puskin mozi és Toldi mozi

75 fő felett: Corvin mozi


Kapcsolat

Telefon: +36 1 224 56 14 (hétköznap 9:00 és 15:00 óra között)

E-mail: emese.erdos@bpfilm.hu, suli@bpfilm.hu

Facebook: http://www.facebook.com/sulimozi