BudapestFilm

A Budapest Film Zrt. a főváros legnagyobb moziüzemeltető vállalata. A Fővárosi Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló cég feladata, hogy minőségi mozgóképes szolgáltatást biztosítson a fővárosban, illetve hogy megőrizze a városképbe szervesen illeszkedő, egyedülálló kulturális értéket képviselő filmszínházak világát.

A Budapest Film Zrt. öt mozit üzemeltet: az 1956-os forradalom egyik ikonikus helyszíneként ismert Corvin mellett a budapesti artmozi-hálózat fő helyzíneit, vagyis az archetipikus artmoziként ismert Művészt, a klasszikus filmszínházak világát idéző Puskint, a város alternatív kulturális életének egyik fő helyszínét, a Toldit, valamint Buda egyetlen művészmoziját, a Tabánt. A Budapest Film Zrt. ingatlan portfóliójába tartoznak még a Kino és Örökmozgó mozik, illetve az egykori Odeon mozi épülete is.

A Budapest Film Zrt. kivételesen gazdag szolgáltatási kínálata a mozi-üzemeltetéstől a filmelosztáson át, a mozipedagógiától a rendezvényszervezésig számos területet magában foglal.

A Budapest Film Zrt. aktív részese a nemzetközi és hazai szakmai életnek: tagja az Europa Cinemas, a Mozisok Országos Szövetsége, a Budapesti Artmozi Egyesület szervezeteknek, és részt vesz, valamint gyakran helyszínéül szolgál a jelentősebb hazai és nemzetközi szakmai rendezvényeknek, konferenciáknak és filmfesztiváloknak.